f
+

Szülői vélemények

A Törpike Ovi nekünk igazi megváltás volt az állami óvoda után.

Ábel fiúnk 3 évesen került a lakóhely szerinti körzeti oviba. Az ott töltött 9 hónap maga volt a gyötrelem. Nem csak a gyerekünknek, de nekünk szülőknek is. A 30 fős vegyes korosztályú csoportban 2 lestrapált óvónő váltott felügyelete mellett a maximális figyelmet megszokott gyermekünk csak szenvedett. Az első hetek pityergését folyamatos sírás, végül heves tiltakozás váltotta fel. Az utolsó időszakban már nemcsak a gyerekünk sírt, hanem mi is, mikor láttuk, hogy egy fáradt, zaklatott, rosszkedvű gyereket kapunk vissza délutánonként az óvodából. Májusban döntöttünk a váltás, és a Törpike Óvoda mellett.

Már az első ott töltött hét után láttuk, hogy megérte a váltás. Bár Ábelből lassan oldódott az elmúlt hónapok rossz tapasztalata, a barátságos, családias környezet meghozta a várt változást, és az ovihoz való jobb viszonyulást.

A kis létszámú csoportokban minden odajáró gyereknek egyformán jut a figyelemből, és az óvó nénivel olyan közel tudnak kerülni egymáshoz, mintha a pótanyukájuk lenne, így szívesen, nyugodt szívvel bízom rá a gyermekünket. Az óvónők nemcsak a gyerekekkel, de a szülőkkel is bizalmas, baráti viszonyba kerülnek, ami elengedhetetlenül fontos a gyerekek "közös" neveléséhez.

Tetszik az óvoda szemlélete, hogy a gyerekekkel minél korábban és minél szélesebb palettáját ismertetik meg a különböző sportoknak, szabadidős tevékenységeknek, kulturális foglalkozásoknak.

Mióta Ábel a Törpike Óvodába jár, azóta délutánonként egy vidám, kiegyensúlyozott gyereket viszünk haza, ami nekünk mindennél többet ér.

Ha igazán őszinte véleményt szeretnénk kapni az óvodáról, akkor a kisfiunkat idézem: "A régi ovit nem szeretem, csak a Törpikét!"

Baumann Zita

A Törpike óvodában boldog az élet.

A gyerekeket szerető pedagógusok gondozzák, terelgetik, tanítgatják. A kis létszámú csoportokban minden gyermekre jut figyelem, szeretet, ölelés. Az elmúlt 3 és fél évben kislányunk mind a testi, mind az intellektuális fejlesztés terén számos lehetőség közül választhatott: a mindenki számára biztosított úszás és korcsolya mellett van néptánc, jazz balett, torna, dzsúdó. Lehet sakkozni, angolt tanulni, de leginkább önfeledten játszani, télen-nyáron a jól felszerelt és naponta gondozott udvaron. Most az utolsó évben könnyedén készülnek fel az iskolás évekre fejlesztéssel, játékos feladatokkal. Bár alapítványi óvoda, de a hagyományok ápolása itt is jelen van a mindennapokban. Akinek eddig ajánlottam, nem csalódott. Még egy fontos szempont: a nyári szabadságot szabadon alakíthattuk, az óvoda egész nyáron működik Vigyor

Kahulits Andrea

Idén érettségiző lányom,Vivien egyike volt az első "törpikéseknek".

Amikor a családdal hosszabb időre az USA-ba költöztünk, lányom nem győzte hiányolni az oviját. Amikor hazatértünk a legnagyobb örömmel tért vissza. Már akkor is fantasztikus lehetőséget tartogatott a Törpike a kicsik számára. Mi szülők is kiváló közösséget alkottunk, barátságok születtek, közös nyaralások, élmények kovácsoltak egy közösségbe minket. 10 évvel később, kisfiam kapcsán sem volt kérdés, hogy melyik ovit válasszuk. Olyan szintű szolgáltatással, stábbal,odafigyeléssel, étkezéssel,létesítménnyel, sportokkal és kulturális, illetve szabadidős tevékenységekkel találkozunk itt,ami véleményem szerint egyedülálló!Bátran ajánlottuk az ovit barátainknak, családtagjainknak is. Nagyon szeretünk "törpikések" lenni!

Sinkó Andrea

Amikor először léptem be a Törpike Oviba,

rögtön úgy éreztem, én is szeretnék újra ovis lenni és ide tartozni. Azóta négy év telt el, és még mindig ilyen jó érzéssel hozom a kisfiamat minden reggel oviba.
Csodálatos nevelők, gyönyörű környezet!

Csonka Zengő Anna